esmaspäev, 24. detsember 2007

23.12.07 Esmaspäeva hommikul kell 8 algas aga meie sõit lõunasaarele. Selle sõidu ajal sai ikka väga palju bussiga ja praamiga maad maha sõidetud(~1300km) ning isegi üks öö Christchurchis veedetud. Praamiga sõites saime päris korraliku ookeani tuult tunda ja lõpuks lõunasaare varju jõudes ujusid ka mõned delfiinid laeva kõrval, seega jällegi mõned uued elamused. Aga kui maapealsest transpordist rääkida, siis ega seegi igavam olnud. Esimene bussijuht, kellega lõunasaarel sõitsime, andis meile ka korraliku mägiteedel bussiga kihutamise elamuse. Igatahes olenemata vihmast, pimedusest ning peaaegu olenematust nähtavusest võttis see onu oma bussist viimast. Tõenäoliselt oli sellel bussil gaasipedaalil ainult 2 asendit:on ja off.



Siin on siis meie hetke koosseis enne lõunasaarele jõudmist.

Aga tühised 32h peale sõidu algust olimegi me lõpuks kauaoodatud sihtpunktis Queenstownis. Esimese elukoha broneerisime ette ära läbi telefoni ainult kolmeks päevaks, et siis kohale jõudes saaks korralikult kõik elamisvariandid üle vaadata ja neist parim välja vaadata. Mida me aga ei osanud arvestada oli see, et see linn on põhimõtteliselt turismi peale üles ehitatud ja siin maal on hetkel suvi + kohe kohe on jõulud ja aastavahetus tulemas. Seega oli vabade elamiskohtade leidmisega päris jama. Esiteks ei tahtnud keegi meid tänu suveperioodile pikemaks ajaks enda juurde elama ja teiseks olid enamus kohad jõuludeks ja aastavahetuseks juba broneeritud. Ega siis muud jäänudki meil üle, kui tuli lihtsalt hakata erinevaid kohti läbi helistama ning lõpuks suure vaevaga me siiski leidsime mitme ööbimiskoha peale kokku omale elamise 2ks nädalaks.
Teine üllatus, millega me ei osanud arvestada, on see et enamus firmad peavad jõulude ja aastavahetuse ajal pikema puhkuse, seega ainukesed vabad töökohad on siin hetkel kas kusagil baaris, restoranis või siis koristajana töötamine. Igatahes me otsustasime olukorraga leppida, natukene pühade puhul rohkem puhata ja teeme kuni uue aastani seda tööd, mida kohalik tööagentuur meile iganes pakub ja peale uut aastat otsime siis mingi korralikuma ja pikema perioodiga töö ja tõenäoliselt ka mõnes muus linnas.

Muidu on aga Queenstown väga kena väike linnake mägede vahel järve ääres. Järvevesi on ikka tõsiselt hea nähtavusega ja puhas ning mägijärvele omaselt ka väga külm(sest järve sügavus on tühised 420m), aga ega siis see ei sega meid sinna ujuma minemast. Jõulude ajal plaanime ka pikema jalutuskäigu teha ja linna kõrval oleva kõrgema mäetipu ära vallutada, aga selle väikese künka kõrgus mäejalamilt tippu on ~1500m, seega ma ei imesta, kui me sinna tippu üldse ei jõuagi. Aga igatahes väike pikniku moodi asi kõrgustes on plaanis meil jõulude puhul ära teha.
Selleks korraks siis jällegi kõik. Häid jõule ja head vana aasta lõppu teile kõigile ning uuel aastal uue hooga! :)

1 kommentaar:

Merle ütles ...

SUM teadsa oled jube neeger-ja päris ausalt kohe(= ja mul sulle üks küsimus vaid "kas su nina on ikka sama inetu kui varem?"