esmaspäev, 4. veebruar 2008

04.02.08 Enne veinitööstusest ära tulekut kasutasime me võimalust ja uurisime ka selle "kange viinamarjamahla" valmistamise protsessi ning proovisime erinevaid veine. Ma ütlen kohe ette ära, et enamus Central Otago veinitegijad on keskendunud Pinot Noir veinide tegemisele, neil on isegi siin suured Pinot noir'i pidustused iga aasta jaanuaris. Ma ei tea küll eriti midagi veinidest, aga see kohalik kõrgelt hinnatud Pinot Noir meile ei meeldinud, minu jaoks oli see liiga kuiv, eks veinispetsialistid oskavad selliseid veine paremini hinnata.

Niisiis käisime me kahe veinitegija juures, kellede viinamarja istandustes me ka oleme töötanud :Quarz Reef ja Bald Hills.
Quarz Reef'i tootevalikus oli 2 sorti vahuveini ja 3 sorti veini(Pinot Gris, 2xPinot Noir) ning Bald Hillsil oli pakkuda 4 sorti erinevat veini (Riesling, Pinot Gris, mingi roosa vein ja siis loomulikult mitu aastakäiku Pinot Noir'i). Kusjuures Bald Hillsi 2005 aasta Pinot Noir on võitnud Londonis parima punase veini tiitli ja parima Pinot Noiri veini tiitli. Neil oli ka seda veini seal müügis, aga 700 eek pudeli hind ei kutsunud seda väga ostma.

Quarz Reefi veinitehases nägime ära, kuda veini tehakse ja saime ka korralikud maitsekogemused sellest kuidas veinivaadi vanus mõjutab veini maitset.

Ühesõnaga oleme me nüüd ennast natuke rohkem selles veinimaailmas harinud ja ega enam vist tagasipääsu pole, tuleb ka edaspidi teepeale ette jäävaid veinitegijaid külastada ja nende tooteid proovida.

kuulmiseni...

2 kommentaari:

Merle ütles ...

kuule Sum, mul oleks väga kasulik punast veini juua ja just midagi sellist mida sealt kaugelt saab;) äkki annab korraldada...pigistad mulle ühe väikese sõõmu?;P

Unknown ütles ...

ära päikesevarjutust maha maga